Maždaug prieš 500 metų Hernanas Kortesas ir jo konkistadorai, kažkurį laiką plėšikavę Centrinės Amerikos žemėse, į Europą su savimi pargabeno kakavos pupelių, o kartu su jomis ir majų bei actekų kultūrose taip vertinamą šokoladą. 


Majų kultūros palikimas – išlikę piešiniai ant sienų, raštai bei indai – byloja, kad jau 300 m.pr.Kr. jie vartojo kakavą kaip prieskonį vagiams ir gamindavo geriamą šokoladą. Ir nors konkistadorų laikais, tas šokoladas buvo skystas ir visiškai nepanašus į dabartinį, jis netrukus pasklido Europos turtingųjų namuose kaip prabangus gėrimas.


Šiai trans-Atlantinei šokolado kelionei paminėti Barselonos Saldumynų gildija Katalonijos sostinėje įkūrė Šokolado muziejų, kuriame turistai dabar gali išsamiai susipažinti su šokolado kilme, istorija, evoliucija ir jo gamybos modernizavimo procesais.


Šokolado muziejuje gausu stulbinančiai didelių šokoladinių skulptūrų, akivaizdžiai atspindinčių moderniausias šokolado gamybos technologijas. Vaikai gali pasidžiaugti detaliomis Peliuko Mikio, o suaugę – Luizo Armstrongo skulptūromis, tačiau daugiausiai vietos tarp šokoladinių muziejaus eksponatų užima ispanų architektūrą atspindintys kūriniai. Taip derinant istoriją, pramogas su populiariausiu pasaulio saldumynu bei maža dalele Ispanijos pasididžiavimu, muziejus gali pasiūlyti kažką įdomaus, ne vien tik šokolado mylėtojams.


Prie įėjimo į muziejų, mažiausius svečius pasitinka didžiulė beždžionėlė iš balto šokolado, dar vadinama Sniegučiu. Kiekvienas lankytojas gauna po šokolado plytelę, kuri įskaityta į muziejaus lankymo kainą.


Adresas: Comerç, 36, Barselona, ​​Katalonija, Ispanija
Darbo valandos: pirmadieniais – šeštadieniais nuo 10:00 iki 19:00, sekmadieniais nuo  10:00 iki 15:00
Bilieto kaina: 5 €
Interneto svetainė: www.pastisseria.com

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *